Placeholder

Potatisgratäng med parmaskinka och chili ost.

Ingredienser

150 g Castello White Red Chili
800 g potatis med skal, skurna i bitar
12-14 skivor parmaskinka 
2 msk olivolja
Salt och peppar
1 rödlök
1/2 msk färsk rosmarin
½ kopp lönnsirap
1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lägg potatisen i en gryta med vatten och salt. Koka i 5-8 minuter.

3. Ta upp potatisen, torka dem och låt dem svalna. 

4. Rulla varje potatis med parmaskinka, lägg i en ugnsfast form tillsammans med rödlök. Droppa över olivolja, krydda med salt och peppar. 

5. Skär osten i små trekanter. 

6. Blanda rosmarin, sirap och vitvinsvinäger, häll över potatisen (spara lite av blandningen). Grilla i ugnen i 10 minuter. 

7. Strö bitarna av osten över potatisen, häll på resten av sirapsblandningen. Låt osten tillagas med potatisen i ca 4 minuter.

Servera varmt. 

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.