150 g Castello White Red Chili
800 g potatis med skal, skurna i bitar
12-14 skivor parmaskinka
2 msk olivolja
Salt och peppar
1 rödlök
1/2 msk färsk rosmarin
½ kopp lönnsirap
1 msk vitvinsvinäger
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg potatisen i en gryta med vatten och salt. Koka i 5-8 minuter.
3. Ta upp potatisen, torka dem och låt dem svalna.
4. Rulla varje potatis med parmaskinka, lägg i en ugnsfast form tillsammans med rödlök. Droppa över olivolja, krydda med salt och peppar.
5. Skär osten i små trekanter.
6. Blanda rosmarin, sirap och vitvinsvinäger, häll över potatisen (spara lite av blandningen). Grilla i ugnen i 10 minuter.
7. Strö bitarna av osten över potatisen, häll på resten av sirapsblandningen. Låt osten tillagas med potatisen i ca 4 minuter.
Servera varmt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng