Potatisbakelse

Ingredienser

12 st

1 kg Potatis (delikatess-)
10 Soltorkade Tomater I olja +
1 msk av oljan
1,5 dl urkärnade Oliver
50 g Smör
1 rulle Kyld Filodeg (250 g)
1 dl Mjölk (3 %)
2 Äggulor

Smör, olivolja, salt, peppar

Gör så här

Ugn 200 grader

1 Skala, koka potatis i lättsaltat vatten
2 Strimla tomaterna, halvera oliverna
3 Smält smör. Pensla muffinsplåt med lite
av smöret
4 Skär filodegen c:a 10x10 cm
5 Pensla varje filobit tunnt med smör.
Lägg 3-4 filobitar på varandra lite omlott
i de smorda muffinsformarna
6 Mosa potatisen med stöt eller pressa.
Vispa ner mjölk, olja från tomaterna,äggulor
och 1 msk smör. Blanda ner soltorkade tomater
och oliver. Krydda med 1 tsk salt och
1 krm peppar.
7 Fyll filodegen med moset. Gratinera mitt i
ugnen 10-15 minuter.

Servera gärna med knaperstekt lufttorkad skinka
Rucola och körsbärstomater.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.