12 st
1 kg Potatis (delikatess-)
10 Soltorkade Tomater I olja +
1 msk av oljan
1,5 dl urkärnade Oliver
50 g Smör
1 rulle Kyld Filodeg (250 g)
1 dl Mjölk (3 %)
2 Äggulor
Smör, olivolja, salt, peppar
Ugn 200 grader
1 Skala, koka potatis i lättsaltat vatten
2 Strimla tomaterna, halvera oliverna
3 Smält smör. Pensla muffinsplåt med lite
av smöret
4 Skär filodegen c:a 10x10 cm
5 Pensla varje filobit tunnt med smör.
Lägg 3-4 filobitar på varandra lite omlott
i de smorda muffinsformarna
6 Mosa potatisen med stöt eller pressa.
Vispa ner mjölk, olja från tomaterna,äggulor
och 1 msk smör. Blanda ner soltorkade tomater
och oliver. Krydda med 1 tsk salt och
1 krm peppar.
7 Fyll filodegen med moset. Gratinera mitt i
ugnen 10-15 minuter.
Servera gärna med knaperstekt lufttorkad skinka
Rucola och körsbärstomater.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…