Fläskkarré
800 gram fläskkarré, utan ben
2 msk rapsolja
250 gram palsternacka(or)
200 gram morötter
1 st gul lök(ar)
1 st lagerblad
5 dl grönsaksbuljong, (5 dl vatten+ 2 msk grönsaksbuljong)
salt
16 st katrinplommon, 8+8 st
svartpeppar
Gräddsås
salt
2,5 dl vispgrädde
5 dl steksky
1 msk japansk soja
svartpeppar
Tillbehör
äppelmos
1 förpackning gröna ärtor, ca 250 gram
1 kruka(or) färsk persilja, hackad
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Fläskkarré: Putsa fläskkarrén och späcka köttet med hälften av katrinplommonen (skär 8 snitt i köttet runt om och peta in katrinplommonen). Krydda det runt om med salt och peppar.
3. Lägg din späckade fläskkarré i en ugnsform med den feta sidan upp och stick in en stektermometer där det är som tjockast.
4. Skala och skär lök, morot och palsternacka i grova bitar.
5. Lägg rotsaker och resterande katrinplommon i formen runt fläskkarrén och häll på rapsolja, lagerblad och buljong.
6. Stek mitt i ugnen tills köttets innertemperatur är ca 86 grader, ca 1 ½–2 timmar. Ös köttet med buljongen under stektiden.
7. Lägg över grönsaker och kött på ett fat och låt det vila i 10–15 minuter under folie.
8. Gräddsås: Vispa ut buljongen i formen med vatten så att det blir ca 5 dl sky.
9. Sila och häll över i en kastrull. Tillsätt grädde och låt koka till simmig konsistens. Smaka av med soja, salt och peppar.
10. Tillbehör: Värm ärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen.
11. Servera den plommonspäckade fläskkarrén med grönsakerna och katrinplommonen från stekningen, samt gräddsås, gröna ärtor och ev äppelmos. Strö över sköljd hackad persilja över köttet.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng