Placeholder

Plommonkaka

Ingredienser

200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 vaniljstång
rivet skal av 1 citron
500 g plommon

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör smör och socker vitt och luftigt. Rör i äggen. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver, litet i taget. Skrapa ur vaniljstången. Blanda ned vaniljfrön och citronskal i smeten.

3. Halvera plommonen och kärna ur dem. Lägg dem i en smord och sockrad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Klicka på kaksmeten.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme tills kakan känns torr. Låt svalna. Vänd upp kakan på ett fat och servera gärna med en klick crème fraîche.

8 - 10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.