200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 vaniljstång
rivet skal av 1 citron
500 g plommon
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker vitt och luftigt. Rör i äggen. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver, litet i taget. Skrapa ur vaniljstången. Blanda ned vaniljfrön och citronskal i smeten.
3. Halvera plommonen och kärna ur dem. Lägg dem i en smord och sockrad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Klicka på kaksmeten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme tills kakan känns torr. Låt svalna. Vänd upp kakan på ett fat och servera gärna med en klick crème fraîche.
8 - 10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…