Placeholder

Plommonkaka med kanel

Ingredienser

Ca 300 g plommon
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljpulver
1 dl mjölk
0,5 msk kanel
2 msk socker
smör och ströbröd till formen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm.

2. Kärna ur och klyfta plommonen. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör till en smidig smet.

3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Vispa ned mjölken och mjölblandningen i smeten.

4. Häll smeten i formen och stick ned plommonklyftorna. Strö över kanel och socker. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Pröva med sticka.

8 - 10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.