Placeholder

Plommonkaka à la Nettan

Ingredienser

150 g smör
3 dl socker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
8 - 10 plommon
ca 1 - 2 msk socker
ca 0,5 msk kanel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör ännu en kort stund.

3. Blanda mjöl och bakpulver innan det rörs ned i smeten. Slå den i en väl smord, bröad form.

4. Skala och kärna ur plommonen. Dela dem i bitar. Vänd bitarna i socker och kanel. Tryck ned frukten i smeten och strö över litet socker och kanel.

5. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen ca 45 minuter eller tills kakan känns fast vid prov med sticka. Låt den svalna en stund.

6. Ät den gärna ljummen med kall vaniljsås eller lättvispad grädde.

8 - 10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.