150 g smör
3 dl socker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
8 - 10 plommon
ca 1 - 2 msk socker
ca 0,5 msk kanel
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör ännu en kort stund.
3. Blanda mjöl och bakpulver innan det rörs ned i smeten. Slå den i en väl smord, bröad form.
4. Skala och kärna ur plommonen. Dela dem i bitar. Vänd bitarna i socker och kanel. Tryck ned frukten i smeten och strö över litet socker och kanel.
5. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen ca 45 minuter eller tills kakan känns fast vid prov med sticka. Låt den svalna en stund.
6. Ät den gärna ljummen med kall vaniljsås eller lättvispad grädde.
8 - 10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng