150 g smör
3 dl socker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
8 - 10 plommon
ca 1 - 2 msk socker
ca 0,5 msk kanel
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör ännu en kort stund.
3. Blanda mjöl och bakpulver innan det rörs ned i smeten. Slå den i en väl smord, bröad form.
4. Skala och kärna ur plommonen. Dela dem i bitar. Vänd bitarna i socker och kanel. Tryck ned frukten i smeten och strö över litet socker och kanel.
5. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen ca 45 minuter eller tills kakan känns fast vid prov med sticka. Låt den svalna en stund.
6. Ät den gärna ljummen med kall vaniljsås eller lättvispad grädde.
8 - 10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…