1 ägg
3 msk socker
2 msk vetemjöl
2 msk potatismjöl
0,33 tsk bakpulver
Fyllning och garnering:
250 g plommon
1 - 2 msk socker
saft av 0,5 apelsin
1,5 dl vispgrädde
ev riven choklad
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned detta i äggsmeten. Häll degen i en väl smord form, gärna en springform, och grädda ca 8 minuter.
3. Halvera och kärna ur plommonen och skär dem i mindre bitar. Blanda dem med socker och apelsinsaft och låt dem dra ca 20 minuter.
4. Vispa grädden ganska hårt. Lägg den avsvalnade kakan på ett serveringsfat och fördela fruktblandningen över. Garnera med vispgrädde och ev riven choklad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng