Placeholder

Plommonkaka

Ingredienser

1 ägg
3 msk socker
2 msk vetemjöl
2 msk potatismjöl
0,33 tsk bakpulver

Fyllning och garnering:
250 g plommon
1 - 2 msk socker
saft av 0,5 apelsin
1,5 dl vispgrädde
ev riven choklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned detta i äggsmeten. Häll degen i en väl smord form, gärna en springform, och grädda ca 8 minuter.

3. Halvera och kärna ur plommonen och skär dem i mindre bitar. Blanda dem med socker och apelsinsaft och låt dem dra ca 20 minuter.

4. Vispa grädden ganska hårt. Lägg den avsvalnade kakan på ett serveringsfat och fördela fruktblandningen över. Garnera med vispgrädde och ev riven choklad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr