Persisk Saffranskyckling med berberisris

Ingredienser

4 personer

500 g Kycklingfilé
0,5 pkt Saffran
0,5 tsk Gurkmeja
2 msk Olivolja
0,5 Finhackad röd chilifrukt
1 Vitlöksklyfta
Salt och peppar
Olivolja att steka i

Ris
1 dl Berberisbär
1 msk Flytande smör att steka i
2 msk Vatten
3 msk Strösocker
3 dl Basmatiris
0,5 pkt Saffran
2 dl Turkisk Yoghurt
0,5 dl Finhackad mynta
Salt och peppar

Gör så här

1 Skär varje kycklingfilé i 2-3 långsmala bitar
2 Blanda saffran, olivolja, gurkmeja, chilifrukt,
pressad vitlök, salt och peppar i liten skål.
Tillsätt kycklingfilé, marinera c:a 15 minuter.
3 Trä kycklingfilé på grillspett. Stek i smör/olja.
4 Berberisbär i lite margarin i en kastrull.
Tillsätt vatten och socker, låt småfräsa någon
minut under omrörning. Ställ åtsidan.
5 Fräs riset i lite margarin i annan kastrull.
Tillsätt saffran, vatten och salt enl. anvisn.
Låt koka 20 min. Tillsätt Berberisbären.

Servera med kall sås/turkisk yoghurt,mynta,
Salt och peppar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.