4 personer
500 g Kycklingfilé
0,5 pkt Saffran
0,5 tsk Gurkmeja
2 msk Olivolja
0,5 Finhackad röd chilifrukt
1 Vitlöksklyfta
Salt och peppar
Olivolja att steka i
Ris
1 dl Berberisbär
1 msk Flytande smör att steka i
2 msk Vatten
3 msk Strösocker
3 dl Basmatiris
0,5 pkt Saffran
2 dl Turkisk Yoghurt
0,5 dl Finhackad mynta
Salt och peppar
1 Skär varje kycklingfilé i 2-3 långsmala bitar
2 Blanda saffran, olivolja, gurkmeja, chilifrukt,
pressad vitlök, salt och peppar i liten skål.
Tillsätt kycklingfilé, marinera c:a 15 minuter.
3 Trä kycklingfilé på grillspett. Stek i smör/olja.
4 Berberisbär i lite margarin i en kastrull.
Tillsätt vatten och socker, låt småfräsa någon
minut under omrörning. Ställ åtsidan.
5 Fräs riset i lite margarin i annan kastrull.
Tillsätt saffran, vatten och salt enl. anvisn.
Låt koka 20 min. Tillsätt Berberisbären.
Servera med kall sås/turkisk yoghurt,mynta,
Salt och peppar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria