Placeholder

Pepparrotstorsk

Ingredienser

2 - 3 purjolökar, ca 500 g
1 msk olivolja
4 torskfiléer, ca 500 g
salt

Sås:
2 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 msk dijonsenap
1 - 2 msk riven pepparrot
salt
peppar
0,5 dl hackad persilja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rensa och skiva purjolöken och fräs den i olja några minuter utan att den får ta färg. Bred ut den i en ugnssäker form och lägg fiskfiléerna ovanpå.

3. Smält smöret och strö över mjölet. Vispa i mjölken och sjud 5 minuter. Rör ned senap och pepparrot och smaka av med kryddorna. Häll såsen över fisken och tillaga i ugnen 25 minuter. Strö över persilja.

4. Servera gratängen med någon kokt grönsak och kokt potatis.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.