2 - 3 purjolökar, ca 500 g
1 msk olivolja
4 torskfiléer, ca 500 g
salt
Sås:
2 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 msk dijonsenap
1 - 2 msk riven pepparrot
salt
peppar
0,5 dl hackad persilja
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rensa och skiva purjolöken och fräs den i olja några minuter utan att den får ta färg. Bred ut den i en ugnssäker form och lägg fiskfiléerna ovanpå.
3. Smält smöret och strö över mjölet. Vispa i mjölken och sjud 5 minuter. Rör ned senap och pepparrot och smaka av med kryddorna. Häll såsen över fisken och tillaga i ugnen 25 minuter. Strö över persilja.
4. Servera gratängen med någon kokt grönsak och kokt potatis.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…