200 G smör
3 DL socker
2 ägg
1 DL kakao
4 tsk Vaniljsocker
2 DL Mjöl
1tsk bakpulver
Glasyr :
2dl Vispgrädde
2dl Socker
2msk Ljus sirap
100 G mörk choklad
100 G smör
2tsk Pepparkaks krydda
Garnering : Ev Krossad Pepparkaks krydda
Klä en liten långpanna ca 30 × 20 cm med bakplåtspapper .
Smält smöret och ta av från värmen . Rör ner socker och ägg .
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och rör ner dem i smörblandningen .
Blanda till en slät massa .
Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15 - 20 min . Kakan ska vara kladdig . Låt kallna .
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng