Pepparkakor raw

Ingredienser

100 g pekannötter
100 g russin + till garnering
125 g havregryn
4 msk kokossocker
1 tsk mald ingefära
1 tsk pepparkakskrydda
1 krm mald kryddnejlika
1 nypa chilipulver

Gör så här

Häll pekannötterna i en skål, täck med kallt vatten och låt stå i flera timmar. Häll av och klapptorka med ren handduk. Häll över nötterna i matbredaren, tillsätt russinen och 100 g av havregrynen och kör till en finsmulig massa. Tillsätt kokossockret och kryddorna och kör igen tills massan börjar klibba ihop. Häll på resten av havregrynen och pulskör för att blanda in dem. Dela massan i 15 delar och rulla till bollar. Lägg ett litet kakmått eller en bakring (2 cm) över en boll i taget och tryck ut massan till en rund, platt liten kaka, upprepa med resten av bollarna. Tryck ner russin i pepparkakorna. Servera!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.