100 g pekannötter
100 g russin + till garnering
125 g havregryn
4 msk kokossocker
1 tsk mald ingefära
1 tsk pepparkakskrydda
1 krm mald kryddnejlika
1 nypa chilipulver
Häll pekannötterna i en skål, täck med kallt vatten och låt stå i flera timmar. Häll av och klapptorka med ren handduk. Häll över nötterna i matbredaren, tillsätt russinen och 100 g av havregrynen och kör till en finsmulig massa. Tillsätt kokossockret och kryddorna och kör igen tills massan börjar klibba ihop. Häll på resten av havregrynen och pulskör för att blanda in dem. Dela massan i 15 delar och rulla till bollar. Lägg ett litet kakmått eller en bakring (2 cm) över en boll i taget och tryck ut massan till en rund, platt liten kaka, upprepa med resten av bollarna. Tryck ner russin i pepparkakorna. Servera!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk