PEPPARKAKOR
2.5 dl farinsocker
0.75 dl ljus sirap
0.75 dl vatten
150 g rumsvarmt smör
1 msk malen kanel
1.5 tsk malen ingefära
0.5 tsk malen kryddnejlika
2 msk finriven färsk ingefära
2 st rivet skal från apelsiner
1.5 tsk bikarbonat
7.5 dl vetemjöl
ÄDELOSTRÖRA
150 g ädelost
1 dl färskost
4 msk finhackade torkade tranbär
4 msk finhackade rostade pekannötter
1 msk sherry (ca 1 msk)
1. PEPPARKAKOR: Koka upp farinsocker, sirap och vatten.
2. Blanda smör, kryddor, färskriven ingefära och apelsinskal. Lägg smöret i kastrullen med sockerblandningen och låt smälta. Låt svalna utan att röra om.
3. Blanda bikarbonat med 6 ½ dl mjöl. Rör ner i sirapsblandningen och blanda till en slät deg. Tillsätt mer mjöl efter behov. Täck degen med plastfolie och låt stå kallt i några timmar, helst till nästa dag.
4. Sätt ugnen på 160°. Ta upp degen och knåda den smidig på en mjölad arbetsbänk. Kavla ut tunt. Ta ut kakor med mått i önskad form. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt svalna på galler.
5. ÄDELOSTRÖRA: Mosa ädelosten med en gaffel och blanda med övriga ingredienser.
Ta en genväg: Köp färdig pepparkaksdeg och blanda i rivet apelsinskal och färsk ingefära.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk