Placeholder

Päronkaka med kardemumma

Ingredienser

150 g smör
3 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
(mer om päronen är saftiga)
1 tsk bakpulver
2 päron
1,5 msk socker
1 msk nystött kardemumma

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund kakform.

2. Vispa smör och socker luftigt. Vispa ned äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Klicka ut smeten i formen.

3. Skär päronen i klyftor (ta bort kärnhusen) och vänd dem i socker och kardemumma. Tryck ned dem i smeten i önskat mönster. Socker och kardemumma som blir över kan du strö ovanpå kakan.

4. Grädda mitt i ugnen 45 - 50 minuter. Pröva med sticka.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr