Placeholder

Pärlsockerkaka

Ingredienser

2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 dl filmjölk
75 g smält smör
3,5 dl vetemjöl
kanel
pärlsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet. Häll hälften av smeten i formen, pudra kanel över och häll sedan över resten av smeten. Rör om litet lätt så kanelen blandas in och strö pärlsocker på ytan.

3. Grädda kakan längst ned i ugnen 40 - 45 minuter. Pröva med sticka. Låt svalna i formen.

Ca 10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.