Placeholder

PANNKAKOR MED HAVREGRYNSGRÖT

Ingredienser

Ca 14 st (i en liten stekpanna)

3 dl havregryn
7 dl vatten
1 krm salt
5 ägg

Gör så här

1. Blanda havregryn, vatten (blanda i 7 dl) och salt i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra några minuter tills det blir en gröt. Tips! Mixa havregrynen om du vill ha en slätare smet!

2. Fyll upp lite kallvatten i diskhon. Ställ ner grötkastrullen och låt den svalna. Rör om då och då så går det lite snabbare.

3. Blanda ner äggen i gröten (om gröten är för varm kan äggen koagulera/stelna).

4. Värm upp en stekpanna eller plättjärn och stek pannkakor. Smält smör i stekpannan och häll på ett lager smet i pannan. Prova att steka en pannkaka. Om smeten är för trög och inte flyter ut kan man tillsätta några matskedar vatten till och röra om ordentligt, men inte för mycket för då blir smeten för vattnig. Stek på medelvärme tills smeten stelnar. Vänd försiktigt på pannkakan och stek en stund till på andra sidan. 

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr