8 dl havremjölk
5 dl vetemjöl
1 dl kikärtsspad (en 400g tetra)
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
Milda Culinesse att steka i
Tillbehör:
3 bananer
2 citroner
Choice chokladglass GB
O’hoj chokladsås original
Jordgubbssylt
Strösocker
För frasigare pannkakor:
Gör gärna smeten kvällen före och låt stå i kylskåp över natten
- - -
Blanda mjöl och salt i en bunke
Tillsätt kikärtsspadet
Tillsätt 2 dl havremjölk och vispa allt till en tjock smet utan klumpar
Tillsätt 2 dl mjölk i taget och vispa, tills alla 8 dl är i och inga klumpar finns kvar.
Låt smeten vila 30 min i rumstemperatur.
Värm upp stekpannan på ganska hög värme. Häll smör i stekpannan, låt det fräsa och häll sedan i ca 0,8 dl smet per pannkaka (normalstor stekpanna)
Stek utan att röra pannkakan i ca 2 min, vänd och stek 30 sek till eller mer. Pannkakorna behöver inte svalna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk