8 dl havremjölk
5 dl vetemjöl
1 dl kikärtsspad (en 400g tetra)
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
Milda Culinesse att steka i
Tillbehör:
3 bananer
2 citroner
Choice chokladglass GB
O’hoj chokladsås original
Jordgubbssylt
Strösocker
För frasigare pannkakor:
Gör gärna smeten kvällen före och låt stå i kylskåp över natten
- - -
Blanda mjöl och salt i en bunke
Tillsätt kikärtsspadet
Tillsätt 2 dl havremjölk och vispa allt till en tjock smet utan klumpar
Tillsätt 2 dl mjölk i taget och vispa, tills alla 8 dl är i och inga klumpar finns kvar.
Låt smeten vila 30 min i rumstemperatur.
Värm upp stekpannan på ganska hög värme. Häll smör i stekpannan, låt det fräsa och häll sedan i ca 0,8 dl smet per pannkaka (normalstor stekpanna)
Stek utan att röra pannkakan i ca 2 min, vänd och stek 30 sek till eller mer. Pannkakorna behöver inte svalna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng