Pannkakor

Ingredienser

8 dl havremjölk
5 dl vetemjöl
1 dl kikärtsspad (en 400g tetra)
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
Milda Culinesse att steka i

Tillbehör:
3 bananer
2 citroner
Choice chokladglass GB
O’hoj chokladsås original
Jordgubbssylt
Strösocker

Gör så här

För frasigare pannkakor:
Gör gärna smeten kvällen före och låt stå i kylskåp över natten
- - -

Blanda mjöl och salt i en bunke
Tillsätt kikärtsspadet
Tillsätt 2 dl havremjölk och vispa allt till en tjock smet utan klumpar
Tillsätt 2 dl mjölk i taget och vispa, tills alla 8 dl är i och inga klumpar finns kvar.

Låt smeten vila 30 min i rumstemperatur.

Värm upp stekpannan på ganska hög värme. Häll smör i stekpannan, låt det fräsa och häll sedan i ca 0,8 dl smet per pannkaka (normalstor stekpanna)

Stek utan att röra pannkakan i ca 2 min, vänd och stek 30 sek till eller mer. Pannkakorna behöver inte svalna.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.