Ca 700 g fläskfilé
150 g champinjoner
2 gula lökar, gärna färska
1 röd paprika
1 knippe sparris
smör till stekning
salt
peppar
2 msk paprikapulver
2 dl kalvbuljong
2 dl grädde
1 pkt bacon
1. Putsa fläskfilén ren från hinnor och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Dela svampen, skiva löken, skär paprikan i mindre bitar och dela sparrisen i ca 2 cm långa bitar.
2. Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Krydda köttet med salt och peppar och stek skivorna tills de får fin färg, 2 - 3 minuter på varje sida.
3. Lägg i alla grönsakerna och löken i pannan och låt fräsa med några minuter. Krydda med paprikapulver och häll på buljong och grädde. Låt småputtra 6 - 8 minuter, salta och peppra.
4. Dela baconet i bitar och stek dem knapriga. Fördela baconet över pannan och garnera med persilja.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng