Placeholder

Panna med fläskkött och bacon

Ingredienser

Ca 700 g fläskfilé
150 g champinjoner
2 gula lökar, gärna färska
1 röd paprika
1 knippe sparris
smör till stekning
salt
peppar
2 msk paprikapulver
2 dl kalvbuljong
2 dl grädde
1 pkt bacon

Gör så här

1. Putsa fläskfilén ren från hinnor och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Dela svampen, skiva löken, skär paprikan i mindre bitar och dela sparrisen i ca 2 cm långa bitar.

2. Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Krydda köttet med salt och peppar och stek skivorna tills de får fin färg, 2 - 3 minuter på varje sida.

3. Lägg i alla grönsakerna och löken i pannan och låt fräsa med några minuter. Krydda med paprikapulver och häll på buljong och grädde. Låt småputtra 6 - 8 minuter, salta och peppra.

4. Dela baconet i bitar och stek dem knapriga. Fördela baconet över pannan och garnera med persilja.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr