Placeholder

Paj med persikor och mandel

Ingredienser

1 kyld färdig pajdeg, 230 g
4 - 5 persikor
1 citron
300 g + 100 g mandelmassa
3 ägg
1 msk potatismjöl
0,5 tsk bakpulver
50 g mandelspån

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rulla ut degen och klä en låg, veckad pajform, ca 26 cm, med den. Skär bort ev överflödig deg.

3. Halvera och kärna ur paprikorna. Skär dem i klyftor, Tvätta citronen och riv skalet.

4. Skär 300 g mandelmassa i bitar. Grovriv 100 g mandelmassa. Mixa mandelmassebitarna i en matberedare och tillsätt äggen, ett i taget, Blanda ned citronskal, potatismjöl och bakpulver.

5. Häll smeten i pajskalet och strö över den rivna mandelmassan. Lägg på persikoklyftorna och strö över mandelspån.

6. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna något innan pajen serveras med lättvispad grädde.

8 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr