1 kyld färdig pajdeg, 230 g
4 - 5 persikor
1 citron
300 g + 100 g mandelmassa
3 ägg
1 msk potatismjöl
0,5 tsk bakpulver
50 g mandelspån
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rulla ut degen och klä en låg, veckad pajform, ca 26 cm, med den. Skär bort ev överflödig deg.
3. Halvera och kärna ur paprikorna. Skär dem i klyftor, Tvätta citronen och riv skalet.
4. Skär 300 g mandelmassa i bitar. Grovriv 100 g mandelmassa. Mixa mandelmassebitarna i en matberedare och tillsätt äggen, ett i taget, Blanda ned citronskal, potatismjöl och bakpulver.
5. Häll smeten i pajskalet och strö över den rivna mandelmassan. Lägg på persikoklyftorna och strö över mandelspån.
6. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna något innan pajen serveras med lättvispad grädde.
8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng