4-6 portioner:
400 g kycklinglårfilé
1 frp Chorizo
1 dl Extra jungfruolivolja Classico
2 krm svartpeppar nymalen
1 gul lök finhackad
2 vitlöksklyftor finhackade
1 röd paprika
1/2 msk paprikapulver
1 frp saffran (0,5 g)
1 påse Carnaroliris Casa Di Luca, 4 dl
1 konservburk Körsbärstomater
6 dl kokande vatten
3 msk kycklingfond (eller buljong)
2 dl frysta ärtor eller 150 g frysta haricot verts
Mycket citronsaft
1 citron till servering
Skär kycklinglårfiléerna i tre delar.
Skiva chorizon.
Stek tillsammans i olivolja i en paellapanna eller stor traktörpanna ca 3 minuter.
Krydda med salt och peppar.
Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran.
Fräs ytterligare någon minut.
Tillsätt sedan ris, tomater, vatten och fond.
Låt koka upp under lock och låt sedan småputtra under lock i 20 minuter tills riset är genomkokt.
Lägg ärtorna på toppen och lägg på locket.
Låt stå i 3 minuter så ärtorna blir varma.
Servera med citronklyftor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…