Pad thai

Ingredienser

Pad thai
Klassisk recept som ska vara väldigt likt det som serveras på restaurangerna i Thailand.
I detta recept används kyckling. Byt gärna mot räkor.
Ingredienser 4 portioner (väl tilltaget)
● 250 gr risnudlar ● Limeklyftor
Sås - kan bytas mot färdig sås.
● 3 msk tamarindpuré
● 6 msk brunt farinsocker
● 4 msk fisksås
● 3 msk ostronsås
Wok/stek
● 4-6 msk vegetabilisk eller rapsolja för stekning.
● 1 st gul lök, delad och skivad
● 300 gr kycklingfilé, tunt skivad
● 4 st ägg, lätt vispade
● 7 dl böngroddar
● 2,5 dl fast tofu, delas i 2 cm bitar.
● 1 dl kinesisk gräslök eller salladslök
● 1 dl hackade jordnötter.
Servering
● Limeklyftor - viktigt för smakens skull.
● Chili, cayennepeppar (bredvid)
● Ev mer böngroddar (bredvid)

Gör så här

Tillagning
● Lägg risnudlar i en stor skål. Häll hett vatten över och låt det stå i max 5 minuter. Strunta i det som står på förpackningen. Häll av och skölj snabbt i kallt vatten.
● Blanda såsen i en liten skål.
● Hetta upp 2 msk olja i en stor het panna/wok. Tillsätt vitlök och
lök. Rör om i ca 30 sek.
● Tillsätt kycklingen och bryn tills den nästan är färdig.
● Skjut allt åt ena sidan i pannan och i med lite olja i andra
hälften. Häll i de vispade äggen och rör om tills de blir klara.
(som äggröra)
● Blanda sen ihop äggen med resten.
● Tillsätt böngroddar, tofu, nudlar och såsen.
● Rör om i ca 2 minuter tills du ser att allt blandats med såsen
● Tillsätt kinesisk gräslök och hälften av jordnötterna. Vänd allt
snabbt och ta sen bort från spisen.
Lägg över allt på uppläggningsfat.
Strö över resten av jordnötterna och lägg limeklyftorna och ev extra böngroddar i kanten runt.
Servera snarast möjligt.
Info
Tamarindpastan är väldigt viktig i Pad thai, så använd bra råvaror. Byter du ut pastan mot färdig Pad thai sås, så välj även här en av god kvalité från någon asiatisk butiker.
Även fisksås och ostronsås skiljer sig väldigt mycket i smak på märken. Så välj helst äkta vara från asiatiska butiker.
Vid wok-tillagning så används ofta hög värme, så var försiktig så du inte bränner maten

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Phad thai

Gör Pad Thai så här : Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning. Strimla kycklingen (…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.