Pad thai
Klassisk recept som ska vara väldigt likt det som serveras på restaurangerna i Thailand.
I detta recept används kyckling. Byt gärna mot räkor.
Ingredienser 4 portioner (väl tilltaget)
● 250 gr risnudlar ● Limeklyftor
Sås - kan bytas mot färdig sås.
● 3 msk tamarindpuré
● 6 msk brunt farinsocker
● 4 msk fisksås
● 3 msk ostronsås
Wok/stek
● 4-6 msk vegetabilisk eller rapsolja för stekning.
● 1 st gul lök, delad och skivad
● 300 gr kycklingfilé, tunt skivad
● 4 st ägg, lätt vispade
● 7 dl böngroddar
● 2,5 dl fast tofu, delas i 2 cm bitar.
● 1 dl kinesisk gräslök eller salladslök
● 1 dl hackade jordnötter.
Servering
● Limeklyftor - viktigt för smakens skull.
● Chili, cayennepeppar (bredvid)
● Ev mer böngroddar (bredvid)
Tillagning
● Lägg risnudlar i en stor skål. Häll hett vatten över och låt det stå i max 5 minuter. Strunta i det som står på förpackningen. Häll av och skölj snabbt i kallt vatten.
● Blanda såsen i en liten skål.
● Hetta upp 2 msk olja i en stor het panna/wok. Tillsätt vitlök och
lök. Rör om i ca 30 sek.
● Tillsätt kycklingen och bryn tills den nästan är färdig.
● Skjut allt åt ena sidan i pannan och i med lite olja i andra
hälften. Häll i de vispade äggen och rör om tills de blir klara.
(som äggröra)
● Blanda sen ihop äggen med resten.
● Tillsätt böngroddar, tofu, nudlar och såsen.
● Rör om i ca 2 minuter tills du ser att allt blandats med såsen
● Tillsätt kinesisk gräslök och hälften av jordnötterna. Vänd allt
snabbt och ta sen bort från spisen.
Lägg över allt på uppläggningsfat.
Strö över resten av jordnötterna och lägg limeklyftorna och ev extra böngroddar i kanten runt.
Servera snarast möjligt.
Info
Tamarindpastan är väldigt viktig i Pad thai, så använd bra råvaror. Byter du ut pastan mot färdig Pad thai sås, så välj även här en av god kvalité från någon asiatisk butiker.
Även fisksås och ostronsås skiljer sig väldigt mycket i smak på märken. Så välj helst äkta vara från asiatiska butiker.
Vid wok-tillagning så används ofta hög värme, så var försiktig så du inte bränner maten
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Snabb pad thai på 5 ingredienser
Tillaga nudlarna i buljongen som medföljer enligt anvisningen på förpackningen. Vispa upp äggen lätt. Hetta…
Thailändsk pad krapow- Middag på 15 min Zeinas kitchen
Gör såhär: Hacka lök och paprika i strimlor, hacka vitlök fint och hacka basilika grovt.…
Kai Jeow Moo Sab – Thaiomelett
GÖR SÅ HÄR Blanda ägg, fläskfärs och soja i en skål. Vispa sen så det…
Pad Thai med räkor & cashewnötter
Instruktioner Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Woka räkorna hastigt på hög…
Phad thai
Gör Pad Thai så här : Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning. Strimla kycklingen (…
Kyckling med cashewnötter och thaibasilika
Skär kycklinglår i mindre bitar. Skala lök, vitlök och ingefära. Skiva löken och finhacka vitlök…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng