2 påsar oumph
2 msk rapsolja
1 kg potatis
Marinad
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl ketchup
1/2 dl valfri senap
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl japansk soja
1 msk riven ingefära
1 msk finrivet apelsinskal
1 tsk chilipulver
salt & peppar
Receptet är för 4 personer.
1. Marinad: Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden.
2. Blanda marinaden med oumph-filéerna. Låt marinera minst 1 timme men helst över natten i kylskåp.
3. Koka potatis.
4. Stek oumphen i oljan i en stekpanna på medelvärme tills filéerna har fått fin färg runt om.
5. Gör en brunsås på skyn från stekpannan.
Tillbehör: Kokt potatis, brunsås och lingon.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng