Oumph ”ribs” med potatis.

Ingredienser

2 påsar oumph
2 msk rapsolja
1 kg potatis

Marinad
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl ketchup
1/2 dl valfri senap
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl japansk soja
1 msk riven ingefära
1 msk finrivet apelsinskal
1 tsk chilipulver
salt & peppar

Gör så här

Receptet är för 4 personer.

1. Marinad: Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden.

2. Blanda marinaden med oumph-filéerna. Låt marinera minst 1 timme men helst över natten i kylskåp.

3. Koka potatis.

4. Stek oumphen i oljan i en stekpanna på medelvärme tills filéerna har fått fin färg runt om.

5. Gör en brunsås på skyn från stekpannan.

Tillbehör: Kokt potatis, brunsås och lingon.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.