Placeholder

Otroligt god och krämig potatisgratäng

Ingredienser

Ca 2 kg potatis
3 - 4 vitlöksklyftor
4 dl mjölk
4 - 5 dl grädde
1 - 2 dl crème fraîche
50 g smör
salt
peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 240 - 250 grader.

2. Skala och skiva potatisen i ungefär cm-tjocka skivor. Lägg dem i en stor kastrull, gärna teflon, och pressa i vitlöksklyftorna.

3. Vispa ihop mjölk, grädde, crème fraîche, salt och peppar i en bunke och häll sedan över den skivade potatisen. Låt koka upp och koka litet lätt ca 15 minuter tills potatisen börjar kännas litet mjuk. Rör ofta så att det inte bränner fast.

4. Smörj en eller två formar och häll i potatisblandningen. Klicka över smöret och ställ in i ugnen. Gratinera 15 - 20 minuter och få färg, sedan stå till sig några minuter.

8 - 10 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.