Ca 2 kg potatis
3 - 4 vitlöksklyftor
4 dl mjölk
4 - 5 dl grädde
1 - 2 dl crème fraîche
50 g smör
salt
peppar
1. Sätt ugnen på 240 - 250 grader.
2. Skala och skiva potatisen i ungefär cm-tjocka skivor. Lägg dem i en stor kastrull, gärna teflon, och pressa i vitlöksklyftorna.
3. Vispa ihop mjölk, grädde, crème fraîche, salt och peppar i en bunke och häll sedan över den skivade potatisen. Låt koka upp och koka litet lätt ca 15 minuter tills potatisen börjar kännas litet mjuk. Rör ofta så att det inte bränner fast.
4. Smörj en eller två formar och häll i potatisblandningen. Klicka över smöret och ställ in i ugnen. Gratinera 15 - 20 minuter och få färg, sedan stå till sig några minuter.
8 - 10 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk