För majskakorna:
3 dl majsmjöl
1 1/4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
½ tesked kosher salt
1 1/4 dl riven cotija ost (kan bytas ut mot vego ost)
5 dl frusen majs
1 3/4 dl vatten
3 matskedar vegetabilisk olja
För servering (tillval):
Pocherade ägg
Skivad avokado
Enkel salsa (gjord med hackade tomater, röd paprika, rödlök, koriander och lime)
Har du aldrig testat majskakor förut så är tiden inne, dessa ljuvligt gula små härligheter smakar sött av den krispiga majsen och får en härligt len smak av den smakrika osten som smälter när du steker kakorna. Passar lika bra till mellanmålet som till kvällens middag, servera med avokado, salsa och pocherade ägg och du har även lyckats med middagsbjudningen för vännerna!
Receptet kommer från bloggarna Jess och Frank som kommer från Kansas City. Bloggen de driver heter Inquiring Chef och den bjuder på massa lättlagade recept med massa smak. Deras två barn Molly och Clara är deras största matkritiker.
Deras vision är att inspirera andra matintresserade till att laga hälsosamma, goda och framförallt lättlagade recept som både barn och vuxna älskar. Kolla in deras blogg för mer inspiration, länken hittar du längst ner under beskrivningen!
Gör så här:
1) I en skål, vispa ihop majsmjöl, mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt osten och majsen och blanda tills de är kombinerade. Tillsätt vattnet, 1/2 dl åt gången och rör om tills blandningen håller ihop.
2) Gör 12 stycken jämnt stora kakor som håller ihop.
3) Placera kakorna på ett skärbräda.
4) Häll olja i en stor stekpanna över medelvärme. Stek den första satsen majskakor tills de är gyllenbruna, ca 4 minuter. Vänd och stek på andra sidan tills den sidan också fått färg.
5) Servera majskakorna varma, toppade med avokado, pocherade ägg och en enkel salsa efter smak.
Tillagningstid: 35 minuter
Här är länken till originalreceptet http://www.mytasteus.com/r/mexican-corn-cakes-6136227.html
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng