Nyttig thaisoppa med röd curry och kokosmjölk (laktosfri & glutenfri)

Ingredienser

Recept, 2 portioner
2 dl Sköljda röda linser
1 dl Hackad gul lök
3,5 dl Vatten
2,5 dl Kokosgrädde/mjölk
2,5 dl Hackad färsk tomat
2 Lime blad
1 tsk Röd curry
1,5 tsk Salt
En nypa chili pulver

Gör så här

1. Värm upp en panna och lägg i kokosolja för stekning (utan smak).
2. Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den röda curryn på låg värme tills löken är mjuk..
3. Tillsätt resten av ingredienserna.
4. Koka upp och låt puttra i ca. 15 minuter till linserna är mjuka. Rör emellanåt.
5. Ta bort limebladen.
6. Använd en handmixer och mixa soppan lätt för en krämigare konsistens. Jag kör några sekunder så att soppan blir krämig, men med småbitar av lök, toppat och linser kvar.
7. Smaka av och krydda mer om det behövs eller späd ev. med vatten.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.