100 g mörk choklad (70%)
1 riven morot (1 morot motsvarar ca 2 dl riven)
12 kärnfria mjuka torkade dadlar (12 st motsvarar ca 100 g)
2 dl osaltade cashewnötter
2 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk flingsalt
1 dl riven kokos
1/2 dl olivolja
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
Smält chokladen i en skål i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Skala och riv moroten fint.
Mixa dadlarna och nötterna i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop till en smet. Häll den i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 10 minuter.
Öppna timer: 10 minuter
Låt kakan svalna i formen på ett galler. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm.
Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.
Tips
Garnera gärna med färska hallon, passionsfrukt, rostade cashewnötter och citronmeliss.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng