Nyttig kladdkaka

Ingredienser

100 g mörk choklad (70%)
1 riven morot (1 morot motsvarar ca 2 dl riven)
12 kärnfria mjuka torkade dadlar (12 st motsvarar ca 100 g)
2 dl osaltade cashewnötter
2 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk flingsalt
1 dl riven kokos
1/2 dl olivolja

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.

Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).

Smält chokladen i en skål i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Skala och riv moroten fint.

Mixa dadlarna och nötterna i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop till en smet. Häll den i formen.

Grädda kakan mitt i ugnen ca 10 minuter.
Öppna timer: 10 minuter

Låt kakan svalna i formen på ett galler. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm.

Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.
Tips
Garnera gärna med färska hallon, passionsfrukt, rostade cashewnötter och citronmeliss.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.