Ingredienser:
350g petit beurre kex ( fins på citygross ellr arabiska livsmedelsbutik)
150g philadelphia
2msk florsocker
250g nutella
250g linolada (mjölkkräm) finns på willys
5dl vispgrädde
300g bakchoklad
. Värm nutella och linolada genom att placera dem i en skål med varmt vatten.
2. Vispa 4dl vispgrädde väl (men inte för länge) tillsätt florsocker och philadelphia (vispa ihop alla tre ingredienser)
När du har vispat klart, dela den krämiga konsistenser i två lika dela. I den ena krämiga delen tillsätter du nutella och i den anda tillsätter du linolad. (Vispa)
3.Doppa varje kex, ett i taget på bägge sidorna i mjölk. Lägg i formen och bred över hälften av den krämiga linolada konsistensen. Upprepa samma steg igen med kex och bred sedan hälften av den krämiga nutella konsistensen. Upprepa sedan samma steg igen tills du får fyra lager av kex.
4. Bryt chokladen i små bitar. Värm 1dl vispgrädde i en kastrull (fingervarmt) Lägg i chokladen och rör tills den smälter. (låt chokladgrädden svalna i några minuter) Sedan häller du chokladgrädden över kakan och ställ den i kylskåpet i några timmar.
Toppning: nötter
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng