Nötkakor med mandelmassa – glutenfria

Ingredienser

25 stycken

– 200 g hasselnötkärnor
– 100 g mandelmassa
– 1 dl florsocker
– 1 dl äggvita, från ca 3 st ägg

Garnering
– hasselnötkärnor, valnötskärnor och mandel
– 75 g mörk choklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Mal nötkärnorna.
3. Riv mandelmassan och blanda ner florsockret. Tillsätt äggvitan lite i taget, och rör smeten slät mellan varje tillsats.
4. Blanda ner de malda nötkärnorna och rör samman till en slät massa.
5. Spritsa eller klicka upp massan på bakpappersklädd plåt och tryck lätt ner en nöt eller mandel i varje kaka.
6. Grädda topparna i mitten av ugnen i ca 6 minuter, eller tills de börjar få lätt gyllenbrun färg.
7. Bryt den mörka chokladen i mindre bitar. Smält den över varmt vattenbad eller i mikrovågsugn på låg effekt.
8. Lossa de kalla kakorna från bakpapperet och doppa bottnen i den smälta chokladen. Dra av överflödig choklad mot kanten och ställ dem på smörpapper att stelna.

Betyg (2 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.