25 stycken
– 200 g hasselnötkärnor
– 100 g mandelmassa
– 1 dl florsocker
– 1 dl äggvita, från ca 3 st ägg
Garnering
– hasselnötkärnor, valnötskärnor och mandel
– 75 g mörk choklad
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Mal nötkärnorna.
3. Riv mandelmassan och blanda ner florsockret. Tillsätt äggvitan lite i taget, och rör smeten slät mellan varje tillsats.
4. Blanda ner de malda nötkärnorna och rör samman till en slät massa.
5. Spritsa eller klicka upp massan på bakpappersklädd plåt och tryck lätt ner en nöt eller mandel i varje kaka.
6. Grädda topparna i mitten av ugnen i ca 6 minuter, eller tills de börjar få lätt gyllenbrun färg.
7. Bryt den mörka chokladen i mindre bitar. Smält den över varmt vattenbad eller i mikrovågsugn på låg effekt.
8. Lossa de kalla kakorna från bakpapperet och doppa bottnen i den smälta chokladen. Dra av överflödig choklad mot kanten och ställ dem på smörpapper att stelna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!