Pajskal:
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
4 - 5 nektariner
2 dl crème fraîche
2 äggulor
0,25 dl citronsaft
2 msk socker
1 msk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör ihop ingredienserna till pajskalet. Tryck ut i en pajform och låt stå kallt minst 30 minuter. Skär nektarinerna i fina klyftor och fördela i pajformen.
3. Blanda ihop resterande ingredienser till fyllningen. Häll den över nektarinerna och grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter tills pajen fått fin färg.
4. Förvara i kylen och servera pajen kall.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng