Naturligt glutenfria kanelbullar – utan mejeriprodukter, raffinerat socker och jäst!

Ingredienser

INGREDIENSER: ca 16 st
5 msk smält kokosolja
0.5 dl vegetabilisk mjölk alt. osötad mandelmjölk
2 dl bovetemjöl
1 dl rismjöl
2 tsk kardemumma
2 tsk ekologisk kanel
0,5 tsk ekologiskt äkta vaniljpulver
2 tsk ekologiskt bakpulver
3 msk fiberhusk
0,5 dl kokossocker
2 ägg + 1 extra vid pensling
4 äggvitor
1/4 dl mandel ev. sesamfrön för nötfri variant

DADELKRÄM:
25 kärnfria dadlar (ca 240 gram)
4 msk smält kokosolja
1 tsk ekologisk kanel
1 tsk kardemumma
3 msk vatten

Gör så här

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop den smälta kokosoljan med havremjölken, kanel, kardemumma, kokossocker och vaniljpulvret i en skål.

2. Vispa äggen plus äggvitorna fluffigt och tillsätt mjölkblandningen.

3. Rör ihop resten av de torra ingredienserna och vispa ner i äggblandningen och låt stå i 10 min.

5. Häll ner alla ingredienserna till dadelkrämen i en mixer förutom vattnet. Vänta med att mixa.

6. Kavla ut bulldegen mellan två bakplåtspapper till en rektangel som är lika stor som bakplåtspapperet. Ta försiktigt bort översta bakplåtspapperet. Om det inte lossnat lätt från degen så skrapa successivt ner degen från bakplåtspapperet.

7. Mixa ingredienserna till dadelkrämen tills dadlarna är ordentligt söndermixade. Tillsätt vattnet och mixa tills det har blivit en slät och fin kräm.

8. Bred på ett jämnt lager med dadelkrämen över hela bulldegen. Rulla ihop degen på långsidan med hjälp av bakplåtspapperet. Kan behövas skrapa av degen successivt under tiden som du rullar.

9. Skär ca 16 st lika stora bitar av rullen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

10. Vispa ett ägg och pensla på bullarna. Strö sedan över hackad mandel eller sesamfrö (för nötfri variant).

11. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt svalna och njut av en underbar fika!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.