Placeholder

Moussaka med potatis

Ingredienser

1 kg kokta potatisar
2 gula lökar
1-2 klyftor vitlök
400 g färs
1 msk vetemjöl
1 msk buljong
1,5 dl vatten
1-2 msk tomatpuré
1 krm timjan
salt & peppar

Sås:
3 msk smör eller margarin
4 msk vetemjöl
6-7 dl mjölk
4 dl riven ost
salt & peppar

Gör så här

Receptet är för 4 personer

1. Fräs hackad lök, vitlök och färs i olja tills färsen fått lite färg. Strö över mjölet och späd med buljong och vatten. Krydda med tomatpuré och låt småkoka 10–15 minuter.

2. Fräs smör/margarin med mjöl i en kastrull och tillsätt mjölken. Smaka av med salt, peppar och timjan, låt koka 10 minuter. Ta kastrullen av värmen och rör ner osten.

3. Sätt ugnen på 250°. Skiva potatisen. Varva potatis, färs och ostsås i en smord ugnsform. Se till att det blir rikligt med sås överst. Gratinera ca 30 minuter i ugnen.

Tillbehör: servera med sallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.