Placeholder

Mossis fläskfilé

Ingredienser

500 - 600 g fläskfilé
2 msk smör
salt
vitpeppar
2 msk vetemjöl
ca 2 dl vispgrädde
ca 2 dl torrt vitt vin
75 g ost, Grevé eller Herrgård
soya

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Stek fläskfilén hel genom att först bryna smöret i stekpannan och sedan bryna filén runtom. Salta och peppra och efterstek på svag värme under lock ca 10 minuter.

3. Ta upp köttet och rör ut steksmöret med mjölet. Späd med grädde och vin. Låt såsen koka några minuter. Lägg i osten, skuren i bitar, och låt den smälta ned i såsen som sedan inte får koka mer. Smaka av.

4. Skär upp köttet i ca 2 cm tjocka skivor och lägg på ugnssäkert fat. Häll över såsen och gratinera. Servera med kokt ris eller potatis och grönsallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.