500 - 600 g fläskfilé
2 msk smör
salt
vitpeppar
2 msk vetemjöl
ca 2 dl vispgrädde
ca 2 dl torrt vitt vin
75 g ost, Grevé eller Herrgård
soya
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Stek fläskfilén hel genom att först bryna smöret i stekpannan och sedan bryna filén runtom. Salta och peppra och efterstek på svag värme under lock ca 10 minuter.
3. Ta upp köttet och rör ut steksmöret med mjölet. Späd med grädde och vin. Låt såsen koka några minuter. Lägg i osten, skuren i bitar, och låt den smälta ned i såsen som sedan inte får koka mer. Smaka av.
4. Skär upp köttet i ca 2 cm tjocka skivor och lägg på ugnssäkert fat. Häll över såsen och gratinera. Servera med kokt ris eller potatis och grönsallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…