Placeholder

Morotskaka

Ingredienser

Botten:
4st Ägg
340g Strösocker
200g Smör
340g Rivna Morötter
240g Vetemjöl/Glutenfri Mix
10g Bakpulver
10g Bikarbonat
1tsk Kanel
1tsk Kardemumma

Frosting:
200g Philadelphiaost
150g Smör
180g Florsocker
10g Vaniljsocker

+Kokos som eventuellt färgas till toppingen

Gör så här

1. Starta ugnen på 175° och smörj en form, jag använder en kvadratisk med måtten-... Smält smöret och riv morötterna. Vill du ha färgad kokos ovanpå bör du färga den redan nu.

2. Vispa ägg och socker luftigt och tillsätt smöret och de rivna morötterna. Tillsätt sedan de torra ingredienserna, sila gärna ner dem för att minska risken för klumpar. Blanda samman till en jämn smet och fyll upp formen.

3. In med formen i nedre delen av ugnen och grädda ca 50-70min, men håll koll och använd provsticka, alla ugnar är olika!

4 Gör frostingen, börja med att blanda samman philadelphiaosten och det rumsvarma smöret och tillsätt därefter lite florsocker i taget och sist även vaniljsockret. Lägg på denna först när kakan svalnat helt och hållet! "strö sedan på eventuell kokos.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.