Botten:
4st Ägg
340g Strösocker
200g Smör
340g Rivna Morötter
240g Vetemjöl/Glutenfri Mix
10g Bakpulver
10g Bikarbonat
1tsk Kanel
1tsk Kardemumma
Frosting:
200g Philadelphiaost
150g Smör
180g Florsocker
10g Vaniljsocker
+Kokos som eventuellt färgas till toppingen
1. Starta ugnen på 175° och smörj en form, jag använder en kvadratisk med måtten-... Smält smöret och riv morötterna. Vill du ha färgad kokos ovanpå bör du färga den redan nu.
2. Vispa ägg och socker luftigt och tillsätt smöret och de rivna morötterna. Tillsätt sedan de torra ingredienserna, sila gärna ner dem för att minska risken för klumpar. Blanda samman till en jämn smet och fyll upp formen.
3. In med formen i nedre delen av ugnen och grädda ca 50-70min, men håll koll och använd provsticka, alla ugnar är olika!
4 Gör frostingen, börja med att blanda samman philadelphiaosten och det rumsvarma smöret och tillsätt därefter lite florsocker i taget och sist även vaniljsockret. Lägg på denna först när kakan svalnat helt och hållet! "strö sedan på eventuell kokos.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk