1 dl smält smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
1 msk kakao
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering:
1 msk smör
1 dl socker
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en slät, rund form.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smält smör och mjölk. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och arbeta ned mjölblandningen i smeten. Rör smeten jämn och slät.
3. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Grädda kakan 35 - 40 minuter.
4. Koka mjölk, smör, vaniljsocker och socker i en panna ca 4 minuter och rör i massan hela tiden. När kakan är färdig, ta en sked och dränk in den varma kakan med blandningen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar