200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 - 2 tsk kardemumma
Garnering:
pärlsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör smör, socker, vaniljsocker och kardemumma. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och arbeta samman allt till en smidig mördeg.
3. Rulla kulor, ca 2 - 3 cm i diameter, och doppa dem i pärlsocker. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och platta till dem något.
4. Grädda 12 - 15 minuter, beroende på storlek, tills de fått fin färg. Låt svalna helt innan de läggs i en burk.
40 - 60 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…