Mördegskakor för Marcato kakpress (glutenfria)

Ingredienser

3/4 dl strösocker
4 äggulor
165 g rismjöl
25 g potatismjöl
1 msk tapiokastärkelse
1 tsk xantangummi
1 tsk vaniljsocker
125 g smör
1 nypa salt

Gör så här

Skär smöret i små kuber och lägg alla ingredienser i en matberedare. Mixa tills allt blandats väl. Om degen inte går ihop kan du stjälpa upp den på ett bakbord och krama ihop den med händerna. Kroppstemperaturen gör att smöret smälter lite och då går degen ihop.

Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt. Rulla en tjock rulle av degen - lagom stor för kakpressen - och dela den på mitten. Pressa ut kakorna på plåten - gärna på en silikonmatta som tål värme . Grädda i 20 minuter och låt svalna. Lossa dem försiktigt med en spatel, stekspade eller liknande, eftersom de smular lite.

Gör gärna en chokladsmörkäm och kläm ihop två kakor med den mellan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.