3/4 dl strösocker
4 äggulor
165 g rismjöl
25 g potatismjöl
1 msk tapiokastärkelse
1 tsk xantangummi
1 tsk vaniljsocker
125 g smör
1 nypa salt
Skär smöret i små kuber och lägg alla ingredienser i en matberedare. Mixa tills allt blandats väl. Om degen inte går ihop kan du stjälpa upp den på ett bakbord och krama ihop den med händerna. Kroppstemperaturen gör att smöret smälter lite och då går degen ihop.
Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt. Rulla en tjock rulle av degen - lagom stor för kakpressen - och dela den på mitten. Pressa ut kakorna på plåten - gärna på en silikonmatta som tål värme . Grädda i 20 minuter och låt svalna. Lossa dem försiktigt med en spatel, stekspade eller liknande, eftersom de smular lite.
Gör gärna en chokladsmörkäm och kläm ihop två kakor med den mellan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!