175 smör
1 msk snabbkaffepulver
2 dl socker
3 ägg
100 g grovt hackade nötkärnor
0,75 dl vetemjöl
Glasyr:
ca 100 g mörk blockchoklad
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
2. Smält smöret i en kastrull och rör ned kaffe, socker och äggulor, en i taget. Tillsätt nötter och mjöl och vänd försiktigt ned de till hårt skum vispade äggvitorna.
3. Häll smeten i formen och grädda ca 35 minuter. Låt kakan stå en stund innan den lossas.
4. Smält chokladen till glasyren och bred den över den kalla kakan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng