Placeholder

Mobackas kaffekaka

Ingredienser

175 smör
1 msk snabbkaffepulver
2 dl socker
3 ägg
100 g grovt hackade nötkärnor
0,75 dl vetemjöl

Glasyr:
ca 100 g mörk blockchoklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.

2. Smält smöret i en kastrull och rör ned kaffe, socker och äggulor, en i taget. Tillsätt nötter och mjöl och vänd försiktigt ned de till hårt skum vispade äggvitorna.

3. Häll smeten i formen och grädda ca 35 minuter. Låt kakan stå en stund innan den lossas.

4. Smält chokladen till glasyren och bred den över den kalla kakan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr