Steg 1:
150 g smör
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
5 dl rabarber
Steg 2:
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 msk smör
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en springform, 24 cm.
2. Steg 1:
Skala och skiva rabarbarn i ca 1 cm bitar. Smält smöret och låt svalna litet. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Rör ned smält smör och vetemjöl. Häll smeten i formen och tryck ned rabarbern. Grädda mitt i ugnen 30 minuter. Gör steg 2 medan kakan gräddas.
4. Steg 2:
Koka vispgrädde, socker och smör på medelvärme ca 15 minuter. Rör då och då. Bred ut blandningen över rabarberkakan och grädda 10 minuter till. Låt svalna i formen.
5. Denna kaka är godast kylskåpskall, som den är eller med en klick vaniljvisp.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk