Placeholder

Mjuk rabarberkaka

Ingredienser

Steg 1:
150 g smör
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
5 dl rabarber

Steg 2:
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 msk smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en springform, 24 cm.

2. Steg 1:
Skala och skiva rabarbarn i ca 1 cm bitar. Smält smöret och låt svalna litet. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Rör ned smält smör och vetemjöl. Häll smeten i formen och tryck ned rabarbern. Grädda mitt i ugnen 30 minuter. Gör steg 2 medan kakan gräddas.

4. Steg 2:
Koka vispgrädde, socker och smör på medelvärme ca 15 minuter. Rör då och då. Bred ut blandningen över rabarberkakan och grädda 10 minuter till. Låt svalna i formen.

5. Denna kaka är godast kylskåpskall, som den är eller med en klick vaniljvisp.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.