250 g mandelmassa
100 g smör
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal av 1 citron
1. Ugnstemperaturen är inte angiven. Smörj och bröa en rund form, ca 20 cm i diameter.
2. Riv mandelmassan grovt, tillsätt smör och rör poröst. Separera äggen. Blanda ned gulorna en i taget i smeten och rör sedan ned mjöl, bakpulver och citronskal. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem i smeten.
3. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Stjälp upp kakan.
8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng