Placeholder

Mjuk mandelkaka med citrusfrukter

Ingredienser

125 g saltat smält smör
80 g mandelmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk stött kardemumma
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 tsk vaniljextrakt
2 dl socker
2 blodapelsiner
100 g physalis
5 torkade fikon
3 msk mandelspån

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en springform, 23 cm, med bakpapper.

2. Vispa ägg, vanilj och socker. Blanda vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver väl i en skål. Filéa apelsinerna, halvera physalis och tärna fikonen. Häll de torra ingredienserna i äggsmeten och rör ihop. Blanda i fikon och rör om.

3. Häll smeten i formen. Tryck i physalis och apelsin och strö på mandelspån. Grädda ca 35 - 40 minuter. Låt svalna.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.