125 g saltat smält smör
80 g mandelmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk stött kardemumma
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 tsk vaniljextrakt
2 dl socker
2 blodapelsiner
100 g physalis
5 torkade fikon
3 msk mandelspån
1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en springform, 23 cm, med bakpapper.
2. Vispa ägg, vanilj och socker. Blanda vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver väl i en skål. Filéa apelsinerna, halvera physalis och tärna fikonen. Häll de torra ingredienserna i äggsmeten och rör ihop. Blanda i fikon och rör om.
3. Häll smeten i formen. Tryck i physalis och apelsin och strö på mandelspån. Grädda ca 35 - 40 minuter. Låt svalna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…