Placeholder

Mjuk mandelkaka

Ingredienser

1,5 dl vetemjöl
1,5 dl mandelmjöl
10 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
en nypa salt
rostade mandelspån

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klipp till ett bakplåtspapper så att det passar i en bakform, ca 20 x 20 cm.

2. Blanda ihop ägg och socker och smält smöret. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker, häll det i smeten och tillsätt sedan resten av ingredienserna.

3. Häll smeten i formen och grädda i ugn 25 - 30 minuter. Pröva med sticka, den ska vara precis torr.

4. Låt kakan vila en halvtimme och skär sedan upp den i bitar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr