Placeholder

Mjuk kaka med yoghurt

Ingredienser

100 g mjukt smör
2 dl socker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
2 dl turkisk, grekisk
eller rysk yoghurt
rivet skal av 0,5 stor citron

Till servering:
3 - 4 dl hallon
ca 3 dl vispgrädde
citronmeliss

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör samman smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda alla torra ingredienser och sikta ned under omrörning varvat med yoghurten. Vänd sedan ned citronskalet.

3. Häll smeten i smord och bröad form, ca 1,5 liter, och grädda 45 - 50 minuter. Pröva med sticka och låt svalna.

4. Skiva kakan och rosta på båda sidor i ett torrt grilljärn. Servera genast med färska hallon och vispad grädde. Garnera med kryddgrönt.

8 - 10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.