Placeholder

Mjuk havrekaka

Ingredienser

100 g smör
1,5 dl socker
2 ägg
2 äpplen
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl yoghurt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1,5-litersform.

2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt. Skala och grovriv äpplena och rör ned dem i smeten.

3. Blanda havregryn, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt detta till smeten och rör ned yoghurten.

4. Häll smeten i formen och grädda ca 45 minuter eller tills kakan fått vacker färg och är genomgräddad. Stjälp upp den och låt den kallna under formen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.