100 g smör
1,5 dl socker
2 ägg
2 äpplen
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl yoghurt
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1,5-litersform.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt. Skala och grovriv äpplena och rör ned dem i smeten.
3. Blanda havregryn, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt detta till smeten och rör ned yoghurten.
4. Häll smeten i formen och grädda ca 45 minuter eller tills kakan fått vacker färg och är genomgräddad. Stjälp upp den och låt den kallna under formen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk