125 g smör
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Garnering:
4 - 5 medelstora äpplen
1 tsk kardemummakärnor
1 msk socker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund springform, ca 24 cm.
2. Smält smöret och låt det svalna. Rör ned sockret, citronskalet och vaniljsockret och ett ägg i taget. Blanda och rör ned mjöl och bakpulver och tillsätt sist mjölken. Blanda väl.
3. Fördela smeten i formen, skär äpplena i tunna skivor och tryck ned dem i smeten. Blanda socker och kardemummakärnor och strö det över äpplena.
4. Sätt in kakan i nedre delen av ugnen och grädda ca 30 - 35 minuter. Låt svalna.
5. Servera kakan med vaniljsås eller gräddglass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng