Placeholder

Mjuk äppelkaka med smak av kardemumma och citron

Ingredienser

125 g smör
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Garnering:
4 - 5 medelstora äpplen
1 tsk kardemummakärnor
1 msk socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund springform, ca 24 cm.

2. Smält smöret och låt det svalna. Rör ned sockret, citronskalet och vaniljsockret och ett ägg i taget. Blanda och rör ned mjöl och bakpulver och tillsätt sist mjölken. Blanda väl.

3. Fördela smeten i formen, skär äpplena i tunna skivor och tryck ned dem i smeten. Blanda socker och kardemummakärnor och strö det över äpplena.

4. Sätt in kakan i nedre delen av ugnen och grädda ca 30 - 35 minuter. Låt svalna.

5. Servera kakan med vaniljsås eller gräddglass.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.