125 g smör
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Garnering:
4 - 5 medelstora äpplen
1 tsk kardemummakärnor
1 msk socker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund springform, ca 24 cm.
2. Smält smöret och låt det svalna. Rör ned sockret, citronskalet och vaniljsockret och ett ägg i taget. Blanda och rör ned mjöl och bakpulver och tillsätt sist mjölken. Blanda väl.
3. Fördela smeten i formen, skär äpplena i tunna skivor och tryck ned dem i smeten. Blanda socker och kardemummakärnor och strö det över äpplena.
4. Sätt in kakan i nedre delen av ugnen och grädda ca 30 - 35 minuter. Låt svalna.
5. Servera kakan med vaniljsås eller gräddglass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk