100 g smör
100 g mintchoklad, typ After Eight
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2,5 msk kakao
Glasyr:
150 g mintchoklad, typ After Eight
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm.
2. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta av kastrullen och bryt ned mintchokladkakorna. Låt smälta och rör till en jämn smet.
3. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör noga.
4. Blanda mjöl och kakao och rör ned blandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 18 minuter.
5. Ta ut kakan ur ugnen och täck toppen med mintkakor. Låt stå några minuter så de får smälta och bred ut dem så de täcker ytan. Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara svalt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…