Placeholder

Mintchokladkaka

Ingredienser

100 g smör
100 g mintchoklad, typ After Eight
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2,5 msk kakao

Glasyr:
150 g mintchoklad, typ After Eight

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm.

2. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta av kastrullen och bryt ned mintchokladkakorna. Låt smälta och rör till en jämn smet.

3. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör noga.

4. Blanda mjöl och kakao och rör ned blandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 18 minuter.

5. Ta ut kakan ur ugnen och täck toppen med mintkakor. Låt stå några minuter så de får smälta och bred ut dem så de täcker ytan. Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara svalt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.