100 g smör
100 g mintchoklad, typ After Eight
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2,5 msk kakao
Glasyr:
150 g mintchoklad, typ After Eight
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm.
2. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta av kastrullen och bryt ned mintchokladkakorna. Låt smälta och rör till en jämn smet.
3. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör noga.
4. Blanda mjöl och kakao och rör ned blandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 18 minuter.
5. Ta ut kakan ur ugnen och täck toppen med mintkakor. Låt stå några minuter så de får smälta och bred ut dem så de täcker ytan. Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara svalt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng