Placeholder

Mazarinkaka med kardemumma

Ingredienser

100 g smör
200 g mandelmassa
1,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kardemumma

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform på ca 1,5 l.

2. Rör smör, mandelmassa och socker mjukt. Enklast är det att använda matberedare eller elvisp. Tillsätt äggen ett i taget och rör litet till.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma i en djup tallrik. Tillsätt det till mandelmasseblandningen och blanda alltsammans med en sked.

4. Klicka ut smeten i formen och grädda ca 45 minuter. Låt svalna något och vänd upp kakan på sockrat bakpapper.

10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr