175 g smör
75 g mandelmassa
1 ägg
8 droppar bittermandelarom
1,5 dl mjölk
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm.
2. Smält smöret på svag värme och riv mandelmassan grovt. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål, gärna med elvisp.
3. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under fortsatt vispning så allt blandas väl. Rör ned smöret.
4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 35 - 45 minuter. Låt kakan kallna.
5. Lägg upp på fat, fördela färska bär över och servera med vispad grädde.
12 - 14 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng