Placeholder

Mazarinkaka med färska bär

Ingredienser

175 g smör
75 g mandelmassa
1 ägg
8 droppar bittermandelarom
1,5 dl mjölk
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm.

2. Smält smöret på svag värme och riv mandelmassan grovt. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål, gärna med elvisp.

3. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under fortsatt vispning så allt blandas väl. Rör ned smöret.

4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 35 - 45 minuter. Låt kakan kallna.

5. Lägg upp på fat, fördela färska bär över och servera med vispad grädde.

12 - 14 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr