Botten:
200 g mjukt smör
2 dl florsocker
1 ägg
4,5 dl vetemjöl
Fyllning:
250 g mjukt smör
500 g grovriven mandelmassa
2 ägg
2 äggulor
3 msk vetemjöl
500 g tinade, avrunna blåbär
0,5 msk mortlad kardemumma
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ihop smör och socker pösigt och rör sedan ned de övriga ingredienserna till botten. Om degen känns kladdig, låt den vila kallt en stund. Tryck ut den i en pajform, 28 - 32 cm.
3. Vispa ihop smör och mandelmassa till fyllningen och rör sedan ned allt utom blåbären. Häll smeten över pajbotten.
4. Lägg bären på fyllningen, strö över kardemumma och grädda ca 1 timme.
16 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk