Placeholder

Mazarinkaka med blåbär

Ingredienser

Botten:
200 g mjukt smör
2 dl florsocker
1 ägg
4,5 dl vetemjöl

Fyllning:
250 g mjukt smör
500 g grovriven mandelmassa
2 ägg
2 äggulor
3 msk vetemjöl
500 g tinade, avrunna blåbär
0,5 msk mortlad kardemumma

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Vispa ihop smör och socker pösigt och rör sedan ned de övriga ingredienserna till botten. Om degen känns kladdig, låt den vila kallt en stund. Tryck ut den i en pajform, 28 - 32 cm.

3. Vispa ihop smör och mandelmassa till fyllningen och rör sedan ned allt utom blåbären. Häll smeten över pajbotten.

4. Lägg bären på fyllningen, strö över kardemumma och grädda ca 1 timme.

16 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.