300 g smör
3 ägg
5 dl socker
1,5 dl malen mandel
7 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl mjölk
0,5 tsk bittermandelolja
Glasyr:
1 msk smält smör
vatten
florsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Baka kakan och låt den svalna. Rör ihop glasyren, bred den på kakan och låt stelna. Kakans gräddningstid ska vara 30 - 40 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar