500 g nötfärs
smör
1 bit färsk gurka, ca 300 g
Marinad:
3 msk matolja
1 msk HP-sås
2 msk äkta soya
1 msk torkad basilika
1 krm vitpeppar
1 finhackad schalottenlök
1. Arbeta färsen smidig och forma den till 4 biffar. Lägg dem på ett fat. Rör samman alla ingredienserna till marinaden, häll den över biffarna och låt det hela stå kallt minst 1 timme.
2. Ta upp biffarna och låt dem rinna av. Spara litet marinad att hälla över biffarna vid servering.
3. Stek dem i litet smör i en stekpanna. De behöver inte bli helt genomstekta, fast det skulle jag absolut tillråda att göra. Lägg upp på varmt serveringsfat och håll dem varma.
4. Skölj, torka av och skiva gurkan. Fräs upp den i litet smör i stekpannan. Lägg gurkan bredvid biffarna på fatet, häll över litet av marinaden och servera med t ex ugnsbakad klyftpotatis och grönsallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng