Placeholder

Marinerade köttfärsbiffar

Ingredienser

500 g nötfärs
smör
1 bit färsk gurka, ca 300 g

Marinad:
3 msk matolja
1 msk HP-sås
2 msk äkta soya
1 msk torkad basilika
1 krm vitpeppar
1 finhackad schalottenlök

Gör så här

1. Arbeta färsen smidig och forma den till 4 biffar. Lägg dem på ett fat. Rör samman alla ingredienserna till marinaden, häll den över biffarna och låt det hela stå kallt minst 1 timme.

2. Ta upp biffarna och låt dem rinna av. Spara litet marinad att hälla över biffarna vid servering.

3. Stek dem i litet smör i en stekpanna. De behöver inte bli helt genomstekta, fast det skulle jag absolut tillråda att göra. Lägg upp på varmt serveringsfat och håll dem varma.

4. Skölj, torka av och skiva gurkan. Fräs upp den i litet smör i stekpannan. Lägg gurkan bredvid biffarna på fatet, häll över litet av marinaden och servera med t ex ugnsbakad klyftpotatis och grönsallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr