200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr:
2 dl grädde
2 dl socker
100 g smör
2 msk sirap
100 g blockchoklad
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform, 20 x 30 cm, med bakpapper.
2. Smält smöret och ta från värmen. Rör i socker och ägg så att smeten blir slät. Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver i en skål och rör sedan ned det i smeten så att den åter blir slät och klimpfri.
3. Häll smeten i ugnsformen och grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter. Kakan ska kännas torr. Ta ut kakan, vänd den upp och ned på ett smörpapper och låt den kallna.
4. Dela chokladen till glasyren i bitar och lägg den i en kastrull. Blanda i grädde, socker och sirap och låt massan koka tills den tjocknat, 15 - 25 minuter. Ta från värmen och rör i det kalla skurna smöret. Rör till en jämn smet. Slå glasyren över kakan och låt svalna. Skär sedan upp i bitar.
25 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk