Placeholder

Maries fudgekaka

Ingredienser

200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr:
2 dl grädde
2 dl socker
100 g smör
2 msk sirap
100 g blockchoklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform, 20 x 30 cm, med bakpapper.

2. Smält smöret och ta från värmen. Rör i socker och ägg så att smeten blir slät. Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver i en skål och rör sedan ned det i smeten så att den åter blir slät och klimpfri.

3. Häll smeten i ugnsformen och grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter. Kakan ska kännas torr. Ta ut kakan, vänd den upp och ned på ett smörpapper och låt den kallna.

4. Dela chokladen till glasyren i bitar och lägg den i en kastrull. Blanda i grädde, socker och sirap och låt massan koka tills den tjocknat, 15 - 25 minuter. Ta från värmen och rör i det kalla skurna smöret. Rör till en jämn smet. Slå glasyren över kakan och låt svalna. Skär sedan upp i bitar.

25 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.